Alro continua negocierile cu Hidroelectrica pentru alimentarea cu energie

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 10:29
1471 citiri
Alro continua negocierile cu Hidroelectrica pentru alimentarea cu energie

Reprezentantii companiei Alro Slatina, cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, anunta ca nu au luat, pana in acest moment, nicio decizie cu privire la reducerea productiei.

Astfel, negocierile cu Hidroelectrica pentru alimentarea cu energie continua, conform unui comunicat publicat pe site-ul BVB.

"Nu am luat, inca, o hotarare referitoare la reducerea capacitatii de productie. In momentul de fata, analizam situatia curenta, in stricta legatura cu livrarea de energie electrica", a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al Alro.

In plus, tinand cont de recentele declaratii cu privire la declansarea starii de Forta Majora de la Hidroelectrica, Alro analizeaza multiple variante pentru a fi pregatita in cazul in care aceasta masura va intra in aplicare.

"Luand in considerare perioada anterioara de Forta Majora, Alro trebuie sa se asigure ca are indeplinite toate conditiile pentru exploatarea in siguranta a fluxului tehnologic, in cazul in care livrarile de electricitate vor suferi fluctuatii semnificative" se mentioneaza in comunicat.

Hidroelectrica a anuntat, pe 13 iulie, ca intentioneaza sa declare intrarea societatii in situatie de Forta Majora, de la 1 august 2012, in toate contractele de livrare a energiei electrice aflate in derulare, ca urmare a debitelor scazute din ultima perioada si a prognozelor hidrologice nefavorabile pentru semestrul doi al anului 2012. Situatia de forta majora inseamna livrarea catre parteneri a unei cantitati de energie electrica egala cu cea produsa.

Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. Principalele piete de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeana (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si Romania). Compania are exporturi in Statele Unite si Asia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Alro negocieri Hidroelectrica, #Hidroelectrica alimentare energie Alro, #Alro energie Hidroelectrica , #Companii energetice