Autorizarea ANRE ca institutie independenta avanseaza

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 14:40
1221 citiri
Autorizarea ANRE ca institutie independenta avanseaza

Presedintele Traian Basescu a promulgat marti Legea pentru aprobarea ordonantei de urgenta privind modificarea si completarea Legii energiei electrice si celei a gazelor.

Seful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.33 /2007 privind modificarea si completarea Legii energiei electrice nr. 13/2007 si Legii gazelor nr. 351/2004, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Pe 11 septembrie, deputatii au aprobat Ordonanta de Urgenta privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), admitand in parte cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu.

Presedintele Comisiei de industrii a Camerei Deputatilor, Iulian Iancu, a explicat ca proiectul are ca obiect infiintarea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei ca autoritate administrativa autonoma de specialitate, independenta, autofinantata si cu personalitate juridica.

Comisia de industrii a intocmit raportul de admitere in parte a cererii de reexaminare formulate de Traian Basescu si de adoptare a legii pentru aprobarea Ordonantei 33 privind completarea Legii energiei electrice 13/2007 si Legii gazelor 351/2004 cu amendamente admise.

Iancu a explicat ca actul normativ nu se modifica in sensul dorit de presedintele Traian Basescu de a introduce legea de organizare a ANRE in legea-cadru a energiei, in contextul in care Legea energiei electrice a fost deja promulgata.

Iulian Iancu a adaugat ca deputatii au admis in parte cererea lui Traian Basescu de reexaminare a proiectului de lege privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie.

Presedintele Comisiei de industrii sustine ca ANRE nu a fost independenta pana la aparitia acestei legi, iar presedintele Traian Basescu, prin cererea sa de reexaminare, mentinea aceasta situatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ANRE institutie independenta, #lege functionare ANRE, #Traian Basescu lege ANRE , #Companii energetice