Catastrofa din Japonia se reflecta si in rezultatele financiare ale Tepco

Luni, 14 Mai 2012, ora 15:43
1232 citiri
Catastrofa din Japonia se reflecta si in rezultatele financiare ale Tepco

Compania japoneza de electricitate Tokyo Electric Power (Tepco), pe cale de a fi nationalizata, a anuntat pierderi nete de 7,5 miliarde de euro pentru exercitiul financiar 2011-2012, care s-a incheiat in luna martie, bilant negativ cauzat de efectele accidentului nuclear de la Fukushima.

De asemenea, Tepco se asteapta la un deficit net de aproape 1 miliard de euro pentru anul bugetar inceput la 1 aprilie si care se va incheia la 31 martie 2013.

Cele 17 reactoare nucleare gestionate de Tepco sunt oprite din cauza seismului din Niigata din 2007 si a accidentului nuclear de la Fukushima, care a urmat cutremurului si tsunamiului de la 11 martie 2011.

Compania a afisat deja o pierdere neta de peste 11 miliarde de euro in anul bugetar precedent, din cauza catastrofei de la Fukushima, cea mai grava dupa cea de la Cernobil, din 1986.

Tepco este obligata sa acorde despagubiri unui numar de peste 1,5 milioane de victime ale dezastrului de la Fukushima si sa procedeze la deprecieri masive ale activelor sale, dar si sa continue furnizarea de electricitate in estul Japoniei, inclusiv in capitala Tokyo, prin functionarea la maxim a centralelor sale termice.

Tepco a beneficiat de un ajutor de stat de aproape 16 miliarde de euro pentru despagubirea sinistratilor, dar are nevoie de fonduri suplimentare pentru a functiona si a continua lucrarile la Fukushima, pentru stabilizarea centralei si dezafectarea ei ulterior.

Compania urmeaza sa primeasca noi fonduri printr-o crestere de capital subscrisa de stat, care va deveni astfel actionar majoritar al Tepco.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tepco rezultate financiare, #Tepco pierderi anuale, #Tepco nationalizare , #Companii energetice