CEZ: proiectul de 400 MW de la Galati, dependent de intelegerea cu ME

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 11:14
1719 citiri
CEZ: proiectul de 400 MW de la Galati, dependent de intelegerea cu ME

Reprezentantii companiei energetice CEZ Romania se vor intalni la sfarsitul acestei saptamani cu oficiali ai Ministerului Economiei si ai Termoelectrica, pentru discutii privind constructia unei termocentrale de 400 MW la Galati, iar daca nu ajung la o intelegere, CEZ anunta ca se retrage, informeaza NewsIn.

"Vom purta discutii despre rezultatele studiului de fezabilitate ale acestui proiect.

In special despre participatia pe care CEZ ar urma sa o detina in cadrul proiectului.

Noi ne dorim mai mult de 51%, cat era prevazut. Daca nu ajungem la o intelegere, renuntam la proiect", a declarat directorul general al CEZ Romania, Jan Veskrna.

Acesta a precizat totodata ca tine foarte mult la acest proiect, la care lucreaza de mai bine de doi ani si pe care il considera ca pe "copilul sau".

De asemenea, surse din cadrul producatorului de energie electrica si termica Termoelectrica declarau recent pentru NewsIn ca societatea isi amana pe o perioada nedeterminata proiectele de construtie a unor grupuri noi la Borzesti, Galati si Doicesti, iar finalizarea studiilor de fezabilitate pentru aceste proiecte intarzie.

Grupul CEZ din Cehia, impreuna cu Electrocentrale Galati si Termoelectrica au semnat la 20 noiembrie 2008 Memorandumul de Intelegere pentru proiectul termocentralei de la Galati, de pana in 400 MW, proiect estimat la circa 400 milioane euro.

 

#cez, # galati, # minister, # economie , #Companii energetice