Compania Oz Minerals, interesata in continuare de Cupru Min

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 18:36
1320 citiri
Compania Oz Minerals, interesata in continuare de Cupru Min

Gigantul minier din Australia, Oz Minerals, care a pierdut licitatia de privatizare a Cupru Min in fata canadienilor de la Roman Copper, nu a renuntat la planurile de a cumpara compania romaneasca, avand un buget de achizitii de un miliard de dolari in 2012.

"Intentia Oz Minerals pentru achizitia unei mine de cupru din Romania ar putea fi inca de actualitate, desi compania a pierdut luna trecuta licitatia pentru compania de stat. Compania cu sediul la Melbourne a confirmat ca inca este cu un ochi pe ceea ce se intampla in Romania, pe fondul informatiilor potrivit carora castigatorul nu a ajuns la un acord final, iar finalizarea tranzactiei a esuat", precizeaza publicatia australiana The Sidney Morning Herald.

Licitatia pentru vanzarea Cupru Min, organizata la data de 26 martie, a fost castigata de canadienii de la Roman Copper, care au oferit 200,77 milioane de euro. Potrivit oficialilor Ministerului Economiei, oferta Oz Minerals s-a oprit la 197 de milioane de euro.

Insa contractul ar fi trebuit semnat la 10 zile de la licitatie, iar reprezentantii Roman Copper si cei ai statului nu au ajuns la un acord in acest termen.

Ministerul Economiei cerea publicarea imediata a contractului, plata integrala a sumei la 30 de zile dupa avizul Consiliului Concurentei si constuirea unor garantii de 32 de milioane de euro pentru investitiile de mediu.

Oficialii Guvernului au anuntat ca negocierile au esuat, iar privatizarea Cupru Min va fi reluata, cu aceleasi conditii.

Directorul general al Oz Minerals, Terry Burgess, spune ca nu a fost contactat pentru a participa din nou la licitatie, dar ca va urmari indeaproape ce se intampla cu acest subiect in Romania.

"Daca se va relua procesul, atunci vom evalua situatia. Ceea ce se intampla acum depinde de grupul care a cumparat compania, de Guvernul roman si de institutiile implicate in acest proces. Daca vom fi interesati, vom reevalua situatia", a subliniat oficialul Oz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Oz Minerals Cupru Min, #privatizare Cupru Min , #Companii energetice