Companiile de stat vor fi privatizate pe bursa, in 2012

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 15:45
1734 citiri
Companiile de stat vor fi privatizate pe bursa, in 2012

Privatizarea companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica si Nuclearelectrica va avea loc pe bursa in 2012, iar in primul trimestru al anului viitor vor fi finalizate privatizarile CUPRU MIN Abrud, Oltchim si ISCIR-CERT, a anuntat MECMA.

"Pentru operatorii economici aflati in portofoliul MECMA, actiunile de privatizare vizeaza atat pachete minoritare de actiuni, cat si majoritare. Am demarat procedurile de privatizare a pachetelor minoritare de actiuni la toate companiile inscrise in acordul cu FMI: Transelectrica - 15%, Transgaz - 15%, Romgaz - 15%, Hidroelectrica - 10%, Nuclearelectrica - 10%. Toate aceste privatizari vor avea loc pe bursa in 2012. Am demarat procesele de privatizare la SC CUPRU MIN Abrud, Oltchim si ISCIR-CERT. Ele vor fi finalizate in semestrul I 2012", se arata in raportul privind acticitatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) in 2011 si obiectivele pentru 2012.

De asemenea, au fost separat partile viabile din Electrica Serv de cele neviabile si au fost demarate procedurile de privatizare majoritara la cele sase companii nou-create.

In acelasi timp, au fost incepute procedurile privind privatizarea majoritara a companiei Electrica Furnizare.

"In luna iulie 2011 s-a desfasurat oferta publica secundara de vanzare a 9,84% din actiunile detinute de statul roman la OMV Petrom. Intrucat gradul de subscriere la pretul cerut a fost prea mic, Guvernul Romaniei a decis reluarea ofertei in 2012", se mai spune in raport.

#companii de stat, #privatizare companii de stat Romania , #Companii energetice