Companiile producatoare de carbuni, pe butuci

Luni, 28 Decembrie 2009, ora 11:40
1524 citiri
Companiile producatoare de carbuni, pe butuci

Compania Nationala a Huilei (CNH) din Petrosani intra in restructurare, incepand din 2010, in timp ce Societatea Nationala a Lignitului Oltenia(SNLO) are pierderi de aproximativ 30 de milioane de lei.

SNLO are datorii din dobanzile la credite pentru plata obligatiilor la bugetul de stat, in conditiile in care nivelul incasarilor este foarte scazut, relateaza Evenimentul Zilei.

Compania Huilei dinValea Jiului va disponibiliza aproape 1.600 de mineri in 2010, si va mai face angajari doar la noua luni dupa restructurare, ce ar urma sa creeze o companie energetica in care sa intre si cele doua termocentrale de la Mintia si Paroseni.

Compania Huilei din Valea Jiului va intra, din 2010, intr-un amplu program de restructurare si aproape 1.600 de mineri vor fi disponibilizati.

Potrivit directorului general al Companiei Nationale a Huilei din Petrosani, Constantin Jujan, minerii care vor pleca vor primi salarii compensatorii, iar la mine va urma o reorganizare si o reasezare a organigramelor, urmata de noi angajari de personal.

#companii, #producatoare, #carbuni, #snlo, #cnh , #Companii energetice