Complexul Energetic Hunedoara vrea sa imprumute 300 mil. euro cu garantii de stat

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 17:45
2448 citiri
Complexul Energetic Hunedoara vrea sa imprumute 300 mil. euro cu garantii de stat

Complexul Energetic Hunedoara are discutii cu Eximbank si cu Ministerul Economiei, actionarul majoritar, privind acordarea de garantii de stat pentru credite de 300 milioane euro, necesare investitiilor in minele de carbune si in unitatile de productie a electricitatii.

Anul viitor compania are nevoie de investitii de 92 milione euro in modernizarea minelor de carbune, in timp ce termocentralele din portofoliu Mintia si Paroseni au nevoie de investitii de 300 milioane de euro, cu garantii de stat, a declarat joi directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Costel Alic, citat de Mediafax.

Complexul Energetic Hunedoara este format prin prin fuziunea termocentralelor Mintia si Paroseni cu patru mine de carbune din Compania Nationala a Huilei.

Alic a adaugat ca in prezent compania produce 2,1 TWh de electricitate, iar in 2015 vizeaza generarea unei cantitati de 5 TWh.

Secretarul de stat in Ministerul Economiei Rodin Traicu, prezent in conferinta, a afirmat ca Romania trebuie sa sustina mineritul si productia energiei in regiunea Olteniei, avand in vedere ca in fiecare zi peste 40% din consumul de energie este asigurat de termocentralele care utilizeaza carbunele.

#Complex Energetic Hunedoara, #complex energetic Romania, #complex energetic , #Companii energetice