Contractele Chevron, postate pe site-ul ANRM dintr-o eroare tehnica

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 19:19
2749 citiri
Contractele Chevron, postate pe site-ul ANRM dintr-o eroare tehnica

Clauzele privind investitiile asumate de catre Chevron, al doilea mare grup petrolier SUA, pentru unele contracte din Romania, convenite cu Guvernul sa fie secretizate pentru a nu fi divulgate concurentei, au fost prezentate public pe site-ul ANRM dintr-o eroare tehnica generata de superficialitate.

Clauzele secretizate sunt incluse in contractele Chevron pentru explorarea a trei perimetre de la tarmul Marii Negre, documente pentru desecretizarea carora Guvernul roman a discutat in ultimele saptamani cu grupul american.

Cele doua parti au convenit in final ca documentele sa fie prezentate public pe site-ul Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), cu exceptia clauzelor privind investitiile asumate de catre Chevron. Surse oficiale au declarat ca Chevron a solicitat ca aceste clauze sa fie clasificate in continuare pentru a nu fi divulgate concurentei si pentru a nu afecta, astfel, interesele grupului american in Romania.

Dintr-o eroare tehnica generata de superficialitate, contractele Chevron publicate, joi, pe site-ul ANRM au avut insa un grad minim de securizare, iar valoarea investitiilor asumate de Chevron a putut fi observata mai mult de o ora printr-o simpla operatiune de miscare a cursorului si a paginii respective de internet.

Ulterior, ANRM a ascuns cifra investitiilor cu un alt program de securizare, modificarea fiind insa tardiva.

#eroare tehnica contracte Chevron, #contracte Chevron Romania site ANRM , #Companii energetice