Demisie rapida: Consilierul lui Boc a parasit conducerea Transelectrica

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 11:31
2002 citiri
Demisie rapida: Consilierul lui Boc a parasit conducerea Transelectrica

Victor Vevera, consilier personal al primului-ministru, si-a depus demisia din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei Transelectrica. Demisia a fost inaintata ministrului Economiei, companiei si CA al acesteia.

Vevera a fost instalat la conducerea Transelectrica vineri, dupa ce directorul general al transportatorului de electricitate Transelectrica, Horia Hahaianu, a fost revocat in AGA din functia de presedinte al Consiliului de Administratie.

Actionarii au aprobat si revocarea din calitatea de membru al Consiliului de Administratie al companiei a lui Ionel Florin, locul acestuia fiind luat tot de Vevera.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a emis, in luna iulie a anului trecut, un ordin prin care presedintele CA al companiilor din subordinea Ministerului Economiei nu poate indeplini simultan si functia de director general.

Numirea lui Vevera la conducerea Transelectrica a fost criticata in presa, care a reclamat lipsa informatiilor care sa indice competentele acestuia in domeniu.

Ziarul Financiar a relatat ca aceasta numire desfide orice criteriu de transparenta si competenta, intr-o perioada in care se vorbeste despre depolitizarea si eficientizarea companiilor de stat prin selectarea membrilor consiliilor de administratie si a directorilor executivi pe criterii de competenta.

ZF a mai aratat ca aducerea consilierului la conducerea Transelectrica incalca prevederile OU 109/2011 privind guvernanta corporativa, care spune ca selectia candidatilor pentru locurile din consiliile de administratie ale unor companii de stat cu afaceri de peste 7,3 milioane euro pe an si mai mult de 50 de angajati se realizeaza de catre un expert independent si ca maximum doi membri ai Consiliului de Administratie al unei companii de stat pot fi alesi din randul functionarilor publici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conducere Transelectrica, #demisie conducere transelectrica, #presedinte transelectriva victor vevera, #consilier emil boc conducere transelectrica , #Companii energetice