E.ON Moldova investeste peste 10 mil. de euro in modernizare

Joi, 23 August 2012, ora 16:40
1356 citiri
E.ON Moldova investeste peste 10 mil. de euro in modernizare

E.On Moldova va investi aproximativ 10 milioane de euro in modernizarea a 26 de statii de transformare, aflate in sase judete. Proiectul este cofinantat cu fonduri UE.

Statiile sunt amplasate in judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

In martie 2015, odata cu finalizarea proiectului implementat de E.ON Moldova Distributie, vor fi integrate in sistemul SCADA, care permite monitorizarea si controlul in timp real al parametrilor tehnici de functionare ai sistemului de distributie, un numar de 79 statii de transformare dintre cele 133 aflate in zona de activitate a companiei, potrivit unui comunicat al E.ON Moldova.

Finantarea necesara implementarii acestui proiect va fi asigurata din surse proprii ale companiei, fonduri nerambursabile in valoare de 16,36 milioane lei si dintr-o contributie a Guvernului, prin intermediul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Companiile E.ON din Romania, si anume E.ON Gaz Distributie si E.ON Energie Romania, au investit anul trecut circa 330 milioane de lei, iar pentru 2012 bugetul de investitii se ridica la circa 350 milioane de lei.

E.ON Romania anunta investitii de 350 milioane de lei in 2012

#E ON Moldova investitie, #E ON Moldova proiecte modernizare, #proiecte E ON Moldova, #proiecte E ON Romania , #Companii energetice