Emil Boc s-a intalnit cu reprezentantii ExxonMobil

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 20:44
1422 citiri
Emil Boc s-a intalnit cu reprezentantii ExxonMobil

Premierul Emil Boc a avut, luni, o intrevedere cu reprezentantii companiei ExxonMobil cu care a discutat despre stadiul programului de explorare in perimetrul Neptun din Marea Neagra.

Reprezentantii companiei ExxonMobil au prezentat sefului Executivului stadiul programului de explorare in ape de mare adancime in perimetrul Neptun din Marea Neagra, derulat impreuna cu Petrom.

In acest sens, acestia au mentionat ca pentru acest program si pentru forarea primei sonde de mare adancime in apele romanesti ale Marii Negre - Domino - 1, ExxonMobil a adus in Romania tehnica de ultima generatie. Acest program de forare la sonda Domino - 1 este estimat sa dureze pana la 90 de zile, la care se adauga o perioada de analiza si interpretare a datelor colectate.

In cadrul intrevederii, primul-ministru Emil Boc a subliniat sprijinul pe care il acorda Guvernul investitorilor romani si straini, in conditiile in care prioritatile sunt legate de sustinerea mediului de afaceri si crearea locurilor de munca.

Totodata, premierul a mentionat importanta dezvoltarii proiectelor de explorare in sectorul energetic, in scopul sustinerii eforturilor Romaniei de diversifica sursele de energie si de a reduce dependenta de importuri in acest domeniu.

In vara anului trecut, Guvernul a decis prelungirea cu cinci ani a perioadei de explorare in cadrul Acordului de concesiune incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, pe de o parte, si companiile OMV Petrom si Exxon Mobil, pe de alta parte. Executivul a aprobat, in acest sens, Hotararea pentru aprobarea actului aditional nr.2 la Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrul XIX-Neptun, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1233/2000.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Exxon exploatare Marea Neagra, #intalnire Boc Exxon, #parteneriat Exxon Petrom , #Companii energetice