Eni, care are in Romania benzinariile Agip, inchide inca o rafinarie

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 19:43
3724 citiri
Eni, care are in Romania benzinariile Agip, inchide inca o rafinarie

Compania petroliera italiana Eni, care detine in Romania lantul de benzinarii Agip, va inchide pentru un an o parte a rafinariei Gela din Sicilia, ca urmare a consumului scazut de carburanti si a marjelor scazute din segmentul de rafinare.

Decizia va afecta in jur de 500 de salariati. Compania a anuntat deja sindicatele de aceasta hotarare, potrivit Bursei Italiene.

Rafinaria Gala avea o capacitate totala de 100.000 de barili pe zi. Vor ramane functionale doar capacitatile care rafineaza titeiul italian, renuntandu-se la cele care procesau petrol din import.

Eni a inchis acum sase luni o alta rafinarie, cea din Venetia, din aceleasi motive. Unitatea, cu o capacitate de 80.000 de barili pe zi, ar trebui sa fie repornita in luna mai.

De la inceputul acestui an, si Petroplus, cel mai mare operator de rafinare din Europa, a inchis trei rafinarii.

In ultimii doi ani, din cauza scaderii puterii de cumparare si a consumului de carburanti, concomitent cu majorarea cotatiilor petroliere, rafinariile din Europa s-au inchis pe banda rulanta.

Marjele de rafinare s-au micsorat tot mai mult si au coborat chiar sub zero, aducand pierderi uriase in sectorul de rafinare din toata Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Eni inchidere rafinarie, #Eni lant Agip, #inchidere rafinarii Europa , #Companii energetice