FMI: Complexul Energetic Oltenia este important. E nevoie sa implicam sectorul privat

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 11:42
1365 citiri
FMI: Complexul Energetic Oltenia este important. E nevoie sa implicam sectorul privat
Sursa foto: impactingorj.com

Seful misiunii FMI in Romania, Erik de Vrijer, sustine ca privatizarea companiilor de stat va contribui semnificativ la cresterea economica si a mentionat ca, pe langa Hidroelectrica, si Oltenia este un complex energetic foarte important.

"Trebuie sa deschidem si evaluarea pentru Oltenia, este o companie cu potential mare si este importanta pentru economie. Hidroelectrica produce energie, dar avem nevoie si de Oltenia. Este nevoie sa implicam sectorul privat".

Seful FMI a mai adaugat ca CFR Marfa este o companie care nu functioneaza asa cum trebuie. "Cel mai bun lucru pe care il putem face este ca CFR Marfa sa fie vanduta unui cumparator care poate dezvolta aceasta companie". Seful misiunii FMI sustine ca acest proces va fi unul de durata, "pentru ca avem nevoie de investitori seriosi", dar si pentru ca CFR Marfa are mari datorii.

Seful FMI in Romania: Singura solutie pentru CFR Marfa este vanzarea integrala

In ceea ce priveste Transgaz, Erik de Vrijer a declarat ca s-au indeplinit tintele la prima evaluare. Totusi, "este nevoie sa marim exporturile, avand in vedere ca tara are resurse de gaz si este nevoie de aceasta companie", a subliniat reprezentantul FMI.

#acord fmi romania, #privatizare companii stat negocieri FMI, #Erik Vrijer FMI , #Companii energetice