Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gabriel Resources asteapta decizia Guvernului

Gabriel Resources asteapta decizia Guvernului


Gabriel Resources, dezvoltatorul proiectului Rosia Montana, vrea sa reduca "substantial" costurile pana cand Guvernul va avansa in procesul de avizare a proiectului.

Gabriel Resources a inregistrat pierderi de 2,6 milioane de dolari canadieni (2 milioane de euro) in primul trimestru al acestui an, de peste doua ori mai mult fata de 1,1 milioane de dolari canadieni in perioada similara a anului trecut.

Pierderea din primele trei luni ale acestui an reflecta acordarea de actiuni in cadrul pachetelor salariale pentru conducere, 1,5 milioane de dolari canadieni (1,15 milioane de euro), si costuri corporate, administrative si generale de 1,5 milioane de dolari canadieni.

Compania a avut un castig de circa 400.000 de dolari canadieni (307.000 euro) in primul trimestru din dobanzi si evolutia cursului de schimb.

La sfarsitul lunii martie, Gabriel Resources avea lichiditati de 118,5 milioane de dolari canadieni (91 milioane euro), fata de circa 135 milioane dolari canadieni la sfarsitul anului trecut si aproximativ 40 de milioane de dolari canadieni la finele lunii martie 2011.

Gabriel Resources asteapta sa inceapa discutiile cu noul Guvern

Peisajul politic din Romania s-a schimbat semnificativ de la incheierea primului trimestru in martie, noteaza Gabriel Resources, dupa ce la sfarsitul lunii aprilie Guvernul a fost demis prin vot in Parlament.

Programul politic al principalelor doua partide care sustin noul Guvern prevede reanalizarea proiectului Rosia Montana "intr-o maniera transparenta si pe baza unui dialog democratic, astfel incat deciziile sa fie in concordanta cu interesul national, protectia mediului si legislatia europeana", se arata intr-un comunicat al companiei.

"Continuam sa monitorizam cu atentie situatia politica din Romania si vom incepe discutiile cu noul Guvern imediat ce va fi dispus, astfel incat sa putem oferi pietei o actualizare asupra modului in care recentele evolutii vor afecta calendarul proiectului. Intre timp, continuam campania de a evidentia beneficiile economice, sociale si de mediu ale proiectului, nu numai pentru companie si actionari, dar si pentru Romania", a declarat Jonathan Henry, director general si presedinte al Gabriel Resources.

Henry a afirmat, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-un interviu pentru Reuters, ca isi doreste ca noul Guvern sa aiba mai intai discutii cu reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation inainte de a face declaratii publice pe tema proiectului minier.

Ministrul demis al Mediului, Korodi Attila, a anuntat anterior ca a primit rezultatul unui audit cerut de el pentru a stabili daca evaluarea impactului proiectului minier asupra mediului poate continua in lipsa planurilor de urbanism ale comunei Rosia Montana, anulate definitiv de instanta.

Juristii consultati de Ministerul Mediului recomandau in concluziile respectivului audit oprirea procedurii de evaluare a proiectului pana cand investitorul depune un nou certificat de urbanism care sa reflecte un PUZ valabil.

Rosia Montana Gold Corporation a transmis ca, potrivit legii, analiza impactului proiectului asupra mediului trebuie finalizata imediat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1123 ori