Gigantul petrolier BP isi revine din criza

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 12:24
1618 citiri
Gigantul petrolier BP isi revine din criza
SURSA: topnews.net.nz

British Petroleum a anuntat o crestere substantiala a profiturilor pe trimestrul al treilea si spune ca a ajuns la "un punct de granita" in ceea ce priveste productia de petrol si gaz.

BP a anuntat pentru al treilea trimestru profituri de 5,4 miliarde de dolari, aproape triplu fata de suma de 1,85 miliarde facuta in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza BBC.

CEO-ul BP, Bob Dudley spune ca operatiunile "isi reiau avantul" si compania capata "incredere".

Totodata, englezii si-au majorat programul de vanzare a activelor cu 50%, de la 35 la 45 de miliarde de dolari.

Profiturile BP au fost impinse de la spate de pretul ridicat al petrolului, care a trecut acum de 110 dolari barilul, comparativ cu 84 de dolari, cat costa in octombrie 2010.

Ca urmare a rezultatelor bune inregistrate de gigantul britanic, actiunile au crescut cu 4,5% in tranzactiile de luni dimineata.

Profiturile si reputatia BP au fost afectate anul trecut de o explozie la o sonda din Golful Mexic, care s-a soldat cu un accident ecologic, urmat de intreruperea extractiei pentru 18 luni. Productia a scazut atunci cu 12% la 3,3 miliarde de barili pe zi. "Anul trecut a adus provocari fara precedent, iar BP a raspuns bine", spune Dudley.

Compania fost nevoite sa vanda active auxiliare pentru operatiunea de curatire a petei de petrol din Golful Mexic si pentru despagubirea victimelor.

British Petroleum este cea de-a treia companie din domeniul energiei la nivel mondial si una dintre cei sase giganti ai gazului si petrolului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profituri BP, #cifre BP, #active BP, #vanzare active BP , #Companii energetice