Greva Oil Terminal afecteaza Petrom, cel mai important client

Joi, 15 Martie 2012, ora 15:05
1952 citiri
Greva Oil Terminal afecteaza Petrom, cel mai important client

Petrom a notificat compania Oil Terminal, care opereaza un terminal petrolier la Contanta, ca isi va descarca la Petromidia produsele petroliere aduse pe mare, a declarat directorul general al Oil Terminal, Silviu Wagner.

"Am avut o discutie telefonica ieri (miercuri - n.r.) cu reprezentatii Petrom in care acestia ne-au informat ca nu pot descarca navele din cauza grevei angajatilor Oil Terminal", a afirmat Wagner.

Potrivit acestuia, situatia este destul de grava pentru compania pe care o conduce, in conditiile in care contractul cu Petrom asigura circa 35% din afacerile Oil Terminal.

Petrom isi va descarca navele la Petromidia, unde Rompetrol, principalul competitor al Petrom pe piata distributiei de carburanti, detine un terminal petrolier.

"Asa-zisa greva de la Oil Terminal este de fapt o actiune dezordonata a liderilor de sindicat. Circa 700 de oameni sunt in greva, dar restul de 500 de angajati vor sa munceasca si nu sunt lasati de liderii sindicali", a mai spus Wagner.

El a precizat ca sindicalistii doresc o majorare salariala de 3,4%, lucru care nu a fost inclus in bugetul pentru acest an al companiei.

"Noi am prevazut in buget scaderea veniturilor companiei pentru acest an, ceea ce s-a dovedit realist, pentru ca in primele trei luni avem pierderi de peste 2,9 milioane de lei. In aceasta situatie, cererea lor este nesustenabila si nu o putem satisface", a precizat oficialulul companiei constantene.

Oil Terminal este detinuta de Ministerul Economiei, care are o participatie de 59,5% din actiuni, restul titlurilor fiiind tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Petrom produsele petroliere Petromidia, #Petrom Oil Terminal, #Petrom afaceri Oil Terminal , #Companii energetice