Guvernul acorda CNH un nou ajutor de stat de 127 de mil lei

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 16:54
1110 citiri
Guvernul acorda CNH un nou ajutor de stat de 127 de mil lei

Guvernul a decis, marti, acordarea unui ajutor de stat in valoare de 127 milioane lei, pentru anul trecut, catre Compania Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, pentru inchiderea minelor de carbune considerate necompetitive, conform planului convenit cu oficialii Comisiei Europene.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a precizat ca ajutorul de stat poate fi acordat pana la sfarsitul anului de productie urmator celui pentru care se acorda ajutorul, pe baza corectiilor dintre costuri si venituri, si ca CNH Petrosani nu a beneficiat anul trecut de ajutor de stat.

Comisia Europeana a aprobat acordarea unui ajutor de stat de 1,17 miliarde de lei (circa 270 milioane euro) pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive din unitatile Petrila, Uricani si Paroseni ale CNH. Planul de inchidere realizat de CNH Petrosani pentru aceste unitati include disponibilizarea a 3.300 de angajati pana in 2018.

La sfarsitul lunii februarie, Guvernul a aprobat pentru CNH un ajutor de stat de 213 milioane lei, aferent acestui an.

Fondul Monetar International a solicitat Guvernului sa inceapa, pana la sfarsitul lunii septembrie, procedurile de lichidare a Companiei Nationale a Huilei, dupa ce activele neviabile vor fi separate de cele considerate valoroase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutor stat CNH Petrosani, #ajutor stat cnh, #inchidere mine neviabile , #Companii energetice