Hyundai construieste o termocentrala de 3,2 mld dolari in Arabia Saudita

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 13:00
3542 citiri
Hyundai construieste o termocentrala de 3,2 mld dolari in Arabia Saudita

Hyundai Heavy Industries, cel mai mare constructor mondial de nave maritime, a primit o comanda, din partea companiei de stat Saudi Electricity, pentru a construi o termocentrala in valoare de 3,2 miliarde de dolari.

Aceasta va fi ocazia pentru Hyundai Heavy Industries de a-si diversifica afacerile, in contextul in care principalul sau obiect de activitate, constructia de nave maritime, are de suferit.

Problemele companiei incep din Europa, de unde cererea de nave a scazut considerabil, scrie The Wall Street Journal.

Constructia termocentralei este cea mai substantiala comanda pentru Hyundai din acest an, in conditiile in care grupul industrial activeaza in mai multe domenii, printre care se numara constructia de centrale electrice sau platforme maritime.

"Hyunday Heavy va construi o termocentrala de 2640 megawati langa Marea Rosie, la 70 de kilometri sud de Jeddah, pe o perioada de 48 de luni pentru compania de stat a Arabiei Saudite", a declarat sursa acestei informatii pentru The Wall Street Journal.

Pentru Hyundai comanda este cruciala, in contextul in care pana la sfarsitul lui august, nu isi atinsese decat 38% din tinta sa de 30,55 miliarde de dolari la vanzari.

Analistii sustin ca este improbabil ca grupul sa-si atinga aceasta tinta, dar a reusit insa sa-si mareasca semnificativ comenzile la centrale electrice si uzine petrochimice, ajungand la un total de cinci miliarde de dolari, fata de numai 1,01 miliarde anul trecut.

#Hyundai Heavy Industries, #comanda Hyundai termocentrala, #Hyundai Arabia Saudita, #Hyundai nave maritime , #Companii energetice