Mai multe companii petroliere, interesate de zacamintele de gaze din apele Bulgariei

Joi, 21 Iunie 2012, ora 17:55
1676 citiri
Mai multe companii petroliere, interesate de zacamintele de gaze din apele Bulgariei

Companiile petroliere Exxon (SUA), Total (Franta) si Melrose Resources (Marea Britanie) au depus oferte preliminare pentru a fora in cautarea de gaze naturale intr-un perimetru de 15.000 de kilometri patrati din apele teritoriale din Marea Neagra ale Bulgariei, situat aproape de granita cu Romania.

"Exista un optimism ridicat pentru gasirea de cantitati substantiale de gaze naturale", a declarat ministrul economiei si Energiei de la Sofia, Delian Dobrev, potrivit AFP.

In apele romanesti, la numai 15 kilometri distanta de campul scos la licitatie de Sofia, au fost descoperite zacaminte estimate la 40 - 80 de miliarde de metri cubi de gaze naturale.

"Asemenea cantitati ar acopri necesarul Bulgariei pentru 15 - 20 de ani", spus Dobrev.

Cele trei companii trebuie sa depuna pana la 4 iulie oferte angajante, urmand ca ministerul sa aleaga un castigator pana la sfarsitul lunii iulie.

OMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania au anuntat in februarie o descoperire semnificativa la exploatarile din Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de trei - sase ori consumul anual al Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zacaminte gaz ape Bulgaria, #zacaminte gaz Bulgaria, #explorare gaze naturale, #companii petroliere gaze Bulgaria , #Companii energetice