Nicolescu: O companie energetica de stat din Romania se pregateste de o achizitie in regiune

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 15:13
2355 citiri
Nicolescu: O companie energetica de stat din Romania se pregateste de o achizitie in regiune

O companie energetica de stat din Romania va face, pana la finele acestui an, o achizitie in regiune, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, prezent la un forum pe teme de profil.

"Sper ca la finele acestui an sa fim in situatia in care, pentru prima data, o companie de stat din Romania va face o achizitie in regiune. Este o promisiune, un obiectiv, iar daca nu se indeplineste sa-mi amintiti la sfarsitul anului", a spus Nicolescu.

El a refuzat sa nominalizeze compania sau ce anume urmareste sa achizitioneze aceasta in afara granitelor, precizand doar ca este vorba despre o companie energetica.

"Este momentul ca Uniunea Europeana sa invete din lectia Nabucco, sa actioneze mai integrat si mai coerent. Avem o lista cu peste 250 de proiecte, dar trebuie sa ne hotaram la 10-15-20 de prioritati", a subliniat Nicolescu, in cadrul evenimentului.

La randul sau, atasatul comercial al ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Duane Butcher, prezent la forum, a afirmat ca Romania este unul dintre principalii producatori de energie din regiune ce poate fi un furnizor alternativ pentru vecinii sai."Nu mai trebuie sa vorbim despre ce putem face noi pentru Romania, ci despre ce putem face impreuna", a adaugat Butcher.

Institutul Aspen Romania, in parteneriat cu Guvernul Romaniei si cu Departamentul pentru Energie, a organizat miercuri si joi, la Palatul Parlamentului, a doua editie a Bucharest Forum Energy, participantii urmand sa dezbata solutii de crestere a securitatii energetice si de dezvoltare in sectorul energiei, in actualul context european si international.

Evenimentul a reunit la Bucuresti cei mai puternici actori privati si guvernamentali din regiune, reprezentanti ai organizatiilor internationale de reglementare si coordonare in sectorul energiei, ai institutiilor financiare internationale, precum si experti in domeniul energiei din peste 15 tari din Europa, America, regiunea Marii Negre, zona de la estul Mediteranei, regiunea Caucaz si Asia Centrala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie energetica Romania, #achizitii companii energetice , #Companii energetice