Oferta Transelectrica va fi lansata saptamana viitoare

Duminica, 11 Martie 2012, ora 16:00
1549 citiri
Oferta Transelectrica va fi lansata saptamana viitoare

Oferta secundara prin care statul vrea sa vanda la bursa 15% din actiunile Transelectrica (TEL) va avea un pret minim si unul maxim, si urmeaza sa fie lansata saptamana viitoare, au declarat surse din piata de capital.

"Ambele preturi vor fi anuntate de la inceput, astfel incat, pornind de la pretul minim, sa se creeze o concurenta intre investitori si poate este atins pretul maxim. Intermediarii ar urma sa ceara si un discount, intrucat ca este vorba de un pachet mare de actiuni, pentru care investitorii de regula cer discount", au mai spus sursele citate.

Pentru investitorii institutionali vor fi alocate 90% din titlurile scoase la vanzare, iar micii investitori vor avea o transa de 10%.

"Prospectul ofertei a fost depus joi la CNVM, insa nu cuprinde perioada de derulare a ofertei si preturile, tocmai pentru ca acestea trebuie aprobate de Guvern. Imediat ce vor fi aprobate de Guvern, vor fi depuse la documentatia prezentata CNVM pentru avizare", au adaugat sursele.

Oferta ar urma sa dureze zece zile lucratoare, insa ar putea fi prelungita cu una pana la trei zile, in functie de interesul investitorilor.

Raportat la cotatiile bursiere, pachetul de titluri vizat in oferta este evaluat la aproximativ 43 de milioane euro. In majoritatea ofertelor secundare de vanzare la bursa, investitorii cer un pret cu 10% - 20% sub pretul din piata.

"La fel ca investitorii institutionali din Romania, cu care sindicatul (consortiul de intermediere -n.r.) a avut o intalnire speciala de promovare in luna februarie, si la nivel international pretul este considerat a fi un element important pentru succesul ofertei", se arata intr-un comunicat transmis, joi, de consortiul de intermediere a ofertei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oferta Transelectrica, #listare Bursa Transelectrica, #vanzare actiuni transelectrica , #Companii energetice