Oil Terminal: Angajatii intra in greva, compania se mira

Luni, 12 Martie 2012, ora 16:40
1842 citiri
Oil Terminal: Angajatii intra in greva, compania se mira

Peste 700 de salariati ai societatii constantene Oil Terminal au intrat, luni, in greva generala, nemultumiti in principal de faptul ca nu au primit majorarile salariale cerute, iar aproape o suta de angajati au protestat, luni dupa-amiaza, in fata sediului central al societatii.

Sindicalistii au cerut cresterea salariilor cu 3,4 la suta, dar, la ultimele negocieri, conducerea a propus o crestere salariala de doi la suta, de la 1 iulie 2012, transmite corespondentul NewsIn.

"Conducerea ne-a propus numai doi la suta, si asta de la 1 iulie", a spus liderul unuia din cele doua sindicate ale Oil Terminal, Aurel Gheorghe.

Aproape o suta de angajati s-au strans, luni dupa-amiaza, in fata sediului central al societatii, unde au scandat lozinci impotriva conducerii. Directorul general, Silviu Wagner, era, insa, in Bucuresti, la Ministerul Economiei, astfel ca protestul nu a fost unul de amploare.

Sindicalistii au spus ca sunt nemultumiti si de faptul ca programul de lucru s-a redus de la cinci la patru zile pe saptamana. De asemenea, ei sunt nemultumiti si de faptul ca anul trecut, pentru prima data, nu li s-a acordat prima de Craciun, conducerea motivand ca nu sunt fonduri.

"Consideram ca actualul director nu este capabil sa ne conduca si vrem un manager adevarat care sa aduca societatea acolo unde trebuie", a declarat Aurel Gheorghe. Acesta a mai spus ca sediul central al companiei va fi pichetat zilnic, de la ora 13.00.

La randul sau, directorul Silviu Wagner sustine ca societatea trece printr-o criza financiara, veniturile sunt in scadere si ca nu exista posibilitatea reala a unei majorari salariale cu 3,4%. Conducerea companiei a afisat si un banner pe sediu pe care scrie "Am obtinut +2%!! Avem si locuri de munca. Pentru ce facem greva??".

Potrivit sindicalistilor, la greva generala participa circa 750 din cei peste 1.000 de angajati ai Oil Terminal.

Ultimele rezultate Oil Terminal

Compania Oil Terminal a raportat pentru 2011 un profit net de 360.404 lei, de 5,5 ori mai mic decat cel obtinut in 2010, potrivit rezultatelor preliminare prezentate marti de companie.

In 2010, Oil Terminal a avut un profit net de 2 milioane lei.

Afacerile companiei au scazut anul trecut la 115,77 milioane lei, de la 132,26 milioane lei in 2010.

Oil Terminal, companie specializata in distributia titeiului, produselor petroliere si petrochimice lichide, are un capital social de 58,24 milioane lei, divizat in 582,4 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, cu o detinere de 59,62% din actiuni.

Consiliul de Administratie al Oil Terminal Constanta a aprobat, in sedinta din 13 februarie, masura de reducere a programul de lucru de la cinci zile la patru zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariilor.

#Oil Terminal greva, #Oil Terminal rezultate financiare, #Oil Terminal crestere salarii , #Companii energetice