Rafo: Actionarii decid in zece zile cum modernizeaza compania

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 09:33
1726 citiri
Rafo: Actionarii decid in zece zile cum modernizeaza compania

Actionarul majoritar si administratorii societatii Rafo Onesti au gasit trei variante privind aplicarea programului de modernizare a instalatiilor pentru reluarea fabricatiei, afirma liderul sindical Ion Marian.

Prima varianta este implicarea actionarului majoritar in finantarea programului cu 20% din suma totala necesara, a doua varianta implica gasirea unui partener in aceasta afacere, in timp ce a treia presupune scoaterea la vanzare a rafinariei, a declarat, marti, Ion Marian, membru al Compartimentului de Informatii publice de la Rafo, presedintele sindicatului "Rafinorul".

Potrivit acestuia, discutiile purtate pe parcursul ultimelor saptamani de reprezentantii Rafo la Guvern pentru acordarea unei garantii de stat la accesarea unui credit bancar pentru aplicarea programului de modernizare si descoperirea unei importante oportunitati de piata (bitum) pentru rafinariile din Onesti si Darmanesti, aflata in proprietatea RAFO, constituie argumente in favoarea ideii ca in scurt timp se va hotara soarta Rafo.

Directorul general al RAFO, Miroslav Dermendjiev afirma, la randul sau, ca este "incredintat ca una dintre aceste variante va fi aplicata in scurt timp, dar alegerea variantei care va fi agreata chiar in urmatoarele zece zile".

Creditul necesar pentru modernizare si investitii la Rafo este va fi mai mic de 330 milioane de euro a precizat liderul sindicatului Rafinorul.

Rafinaria Rafo intentioneaza sa contracteze un credit de 330 mil. de euro

Ion Marian a afirmat ca documentatia a fost refacuta si ca "s-a discutat cu institutia care va finanta tot acest proiect". Actionarul majoritar urmeaza sa rezolve in scurt timp partea de cofinantare.

El a adaugat ca "se pare ca aceasta este doar o problema consultativa, tot Guvernul Romaniei urmand a hotari daca ofera ori nu garantia".

"In plus, este imbucurator si incurajator ca la RAFO au venit, pentru analizele cerute de noile variante de aplicare a proiectului de modernizare, tot felul de experti care au ramas surprinsi cat de bine arata rafinaria. Multi cred ca acolo e o ruina, dar instalatiile sunt bine puse la punct, utilajele bine conservate.

In plus, acolo s-a tot investit, poate la circa 60 de milioane de euro pana acum in ultimii patru ani. Oricand rafinaria poate fi repornita. Oportunitatea de piata pentru RAFO si rafinarii din Darmanesti a aparut si mai clar dupa ce s-a analizat necesarul de bitum al Romaniei si cererile la export. Acum se face un studiu pentru repornirea instalatiilor si fabricarea de bitum. Studiul este aproape la final", a explicat Ion Marian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rafo Onesti program modernizare, #credit Rafo Onesti, #Rafo Onesti repornire , #Companii energetice