Romplumb Baia Mare are nevoie de 3,6 mil de euro pentru reluarea activitatii

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 10:14
1847 citiri
Romplumb Baia Mare are nevoie de 3,6 mil de euro pentru reluarea activitatii

Repornirea Uzinei Romplumb Baia Mare are nevoie de 3,6 milioane de euro pentru reluarea activitatii, iar acesti bani nu pot fi obtinut decat prin atragerea unor investitori straini sau autohtoni, spun reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania.

Potrivit reprezentantilor care raspund de aplicarea procedurii de insolventa a Uzinei Romplumb Baia Mare, datoriile unitatii economice, de peste un milion de euro, nu reprezinta un impas in repornirea activitatilor industriale, iar dupa finalizarea evaluarii activelor, o companie din Serbia si-a manifestat interesul de a prelua Romplumb.

Uzina Romplumb a fost inchisa in primavara acestui an dupa ce Agentia Regionala de Mediu Cluj a sistat autorizatia provizorie de mediu.

Romplumb Baia Mare a intrat in insolventa

Casa de Insolventa Transilvania apreciaza ce reluarea productiei poate fi aplicata in cazul completarii activitatilor clasice de prelucrare a minereurilor neferoase cu cea de extragere a plumbului din baterii auto uzate, situatie care ar permite pastrarea a 350 de angajati, iar in acest caz investitia s-ar ridica la 3,6 milioane de euro.

Administratorul judiciar al Uzinei Romplumb Baia Mare a mai precizat ca pana la sfarsitul anului se va depune planul de reorganizare, iar ultimele luni de zile, activitatea s-a concentrat pe conservarea activelor, plata pazei, energiei electrice si a fostilor angajati care au primit echivalentul a trei salarii compensatorii.

Aceste plati au fost efectuate din vanzarea unor deseuri metalice din cadrul sitului industrial Romplumb Baia Mare.

De-a lungul ultimilor anilor, statul roman a investit peste sase milioane de dolari in tehnologii depoluante in Romplumb, specifice industriei metalurgice neferoase .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#activitate Romplumb Baia Mare, #reluare activitate Romplumb, #reluare productia Romplumb, #insolventa Romplumb Baia Mare , #Companii energetice