Royal Dutch Shell scoate banii din bancile europene, din cauza crizei

Luni, 06 August 2012, ora 18:44
1345 citiri
Royal Dutch Shell scoate banii din bancile europene, din cauza crizei

Grupul anglo-olandez Royal Dutch Shell isi retrage o parte a fondurilor din bancile europene, din cauza temerilor generate de agravarea crizei datoriilor din zona euro, potrivit cotidianului britanic The Times.

Directorul financiar al grupului, Simon Henry, a declarat pentru publicatia britanica ca Shell isi reduce expunerea fata de riscul creditului in economiile lovite puternic de criza si percepe un pret mai ridicat pentru a face afaceri cu tarile de la periferia zonei euro.

"A avut loc o schimbare in disponibilitatea noastra de a accepta risc in Europa. Criza ne-a afectat disponibilitatea de a accepta credit", a spus Henry.

Seful finantelor gigantului petrolier a afirmat ca Royal Dutch Shell prefera sa plaseze fonduri de 15 miliarde de dolari in active din afara Europei, precum titluri ale Trezoreriei SUA si conturi in bancile americane.

Grupul este fortat sa pastreze unele sume de bani in Europa pentru a-si finanta operatiunile, dar pastreaza cea mai mare parte a lichiditatilor de rezerva in afara zonei euro pentru a evita riscurile macroeconomice tot mai mari, noteaza The Times.

Royal Dutch Shell a realizat o crestere de 77% a profitului net in trimestrul al doilea, la opt miliarde de dolari, datorita pretului ridicat al petrolului.

Pretul mare al petrolului umfla profiturile Royal Dutch Shell

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Shell retragere fonduri banci, #Shell retragere bani banci, #Shell banci zona euro, #Shell criza zona euro , #Companii energetice