Transelectrica: Nu exista riscul sistarii alimentarii cu energie electrica

Luni, 13 Februarie 2012, ora 19:31
1514 citiri
Transelectrica: Nu exista riscul sistarii alimentarii cu energie electrica

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a anuntat luni ca Sistemul Energetic National functioneaza in conditii de siguranta si ca nu exista riscul sistarii alimentarii cu energie electrica in regim normal a populatiei.

Totodata, reprezentantii Transelectrica mentioneaza ca vineri au fost notificati participantii la Piata de Energie Electrica privind posibilitatea restrictionarii (pe timp limitat in perioada varfului de sarcina) a dreptului de a utiliza capacitatea de interconexiune in cazul aparitiei unor situatii de urgenta.

Presedintele Traian Basescu a anuntat luni seara, la Palatul Cotroceni, ca nu exista niciun fel de pericol ca populatia sa ramana fara energie electrica, insa pentru deplina siguranta, Guvernul probabil va decide sistarea exporturilor de energie.

Transelectrica ar putea adopta, in perioada 16 februarie-15 martie, in regim de urgenta, masura de limitare sau sistare a livrarilor de energie electrica la export, se arata intr-o hotarare publicata pe site-ul MECMA.

#transelectrica sistare curent electric, #sistare curent electric romania , #Companii energetice