Energie fotovoltaica: Chinezii au mai conectat 20 de MW la reteaua nationala

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 09:40
2845 citiri
Energie fotovoltaica: Chinezii au mai conectat 20 de MW la reteaua nationala

Compania chineza Unisun a conectat la reteaua nationala de energie a Romaniei trei parcuri fotovoltaice cu o capacitate totala instalata de 19,59 MW.

Dintre cele trei centrale, realizate in colaborare cu Zhejiang International Trade New Energy Investment si care au primit sase certificate verzi, una este amplasata in Dej, judetul Cluj, iar celelalte doua, Setra si Clue, in zona Brasov, capacitaile instalate fiind de 5,98 MW, 6,4 MW si 7,14 MW, a anuntat compania.

Divizia din Germania a companiei chineze, Unisun Energy GmbH, a construit cele trei parcuri fotovoltaice, in timp ce reprezentanta din Romania este responsabila cu intretinerea si functionarea acestora.

Valoarea investitiei nu a fost facuta publica

Cele trei noi parcuri fotovoltaice vor genera, conform estimarilor companiei, venituri de opt milioane de euro anual din electricitate si subventii.

Parcul fotovoltaic dezvoltat de Unisun in Dej va genera energie electrica de sapte milioane de kwh pe an, ceea ce ar putea acoperi necesarul zilnic de energie electrica pentru 4.000 de gospodarii.

In acelasi timp, pentru parcurile Setra si Clue din Brasov se estimeaza ca vor genera 15 milioane de kwh anual, care pot acoperi necesarul de energie zilnica pentru 10.000 de gospodarii.

Unisun, parte a grupului Wuxi Guolian Development, este un dezvoltator de parcuri fotovoltaice furnizoare de energie electrica verde si are reprezentante si birouri deschise si in Japonia,SUA, Germania, Turcia, Polonia si Hong Kong.

Compania a dezvoltat si investit, la nivel mondial, in proiecte care au o capacitate instalata de peste 500 MW.

Lukoil intra pe piata energie fotovoltaice din Romania

Lukoil Energy&Gas Romania, din grupul petrolier Lukoil, a primit autorizatia de constructie a unei unitati de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si intra pe piata productiei de electricitate din surse fotovoltaice.

Compania a primit de la ANRE autorizatia de constructie a unui parc fotovoltaic la rafinaria Petrotel-Lukoil din Ploiesti.

In luna octombrie, compania anunta ca ia in calcul constructia unor parcuri fotovoltaice pe cateva terenuri langa rafinaria din Ploiesti, iar reprezentantii Lukoil avansau posibilitatea ca parcurile fotovoltaice ar putea avea o capacitate instalata de pana in 12 MW.

Proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 600 MW

In prezent, in Romania exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 600 MW. Dintre sursele regenerabile de energie, cea eoliana este cea mai dezvoltata, cu aproximativ 2.500 MW instalati, echivalentul a 10% din totalul unitatilor de generare a electricitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energie verde, #parcuri fotovoltaice, #investitii romania , #Energia verde