Noi costuri pentru firmele care vor sa tranzactioneze certificate de emisii

Marti, 18 Februarie 2014, ora 09:50
1756 citiri
Noi costuri pentru firmele care vor sa tranzactioneze certificate de emisii

Firmele care vor sa se inscrie la licitatiile de certificate de emisii de gaze cu efecte de sera trebuie sa plateasca la Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) 2.000 de lei, potrivit unui ordin al presedintelui ANRE, publicat in Monitorul Oficial.

Astfel, 1.000 de lei reprezinta tariful perceput de ANRE pentru acordarea sau modificarea unei autorizatii pentru participarea la licitatiile de certificate de emisii de gaze cu efect de sera.

Totodata, pentru analiza documentatiei anexate cererii pentru acordarea sau modificarea unei autorizatii pentru participarea la licitatiile de certificate de emisii de gaze cu efect de sera, firmele trebuie sa plateasca inca 1.000 de lei.

'Institutiile publice din domeniile de invatamant si sanatate sunt scutite de la plata tarifelor inscrise in tabelul de mai sus', se precizeaza in ordinul citat.

De asemenea, in ordin se mai arata ca titularii licentelor acordate de ANRE trebuie sa plateasca 0,08% din cifra de afaceri pe 2013 rezultata din activitatile pentru care detine licente eliberate de ANRE, dar nu mai putin de 2.500 de lei, in cazul in care sunt persoane juridice.

In cazul persoanelor fizice si a celor care detin capacitati de producere a energiei cu o putere totala mai mica de 1 MW inclusiv, tariful perceput este de 250 de lei.

#anre autorizatii, #certificate emisii, #companii energie , #Energia verde