Corlatean: Exploatarea gazelor de sist poate genera dezvoltare pentru Romania

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 10:19
1299 citiri
Corlatean: Exploatarea gazelor de sist poate genera dezvoltare pentru Romania

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, considera ca exploatarea gazelor de sist poate genera dezvoltare pentru Romania.

Subiectul, care este mentionat in programul de guvernare, "trebuie tratat corect, rational si pe baze stiintifice, pentru ca componenta de mediu este importanta. In acelasi timp, dincolo de batalia de imagine si de interese care au generat tratari diferite ale acestui subiect, vom vedea ca, in realitate, cu o tehnologie corecta, cu respect pentru mediu, acest lucru poate genera dezvoltare, poate genera resurse pentru o tara cum este Romania", a declarat duminica, la Realitatea TV, Titus Corlatean, intrebat daca va fi reluata discutia asupra acestei chestiuni.

Ministrul de Externe a mai precizat ca este nevoie de o dezbatere publica pe acest subiect, cu prezentarea argumentelor de o parte si de alta. "Guvernul are intentia de a promova transparent si de a discuta mizele dezvoltarii Romaniei, inclusiv aceasta chestiune energetica legata de gazele de sist", a spus Corlatean.

Citeste mai multe despre Corlatean: Exploatarea gazelor de sist poate genera dezvoltare pentru Romania pe Ziare.com.

#gaze sist Romania, #gaze naturale, #gaze naturale marea neagra , #Energie alternativa