Energie obtinuta din reciclarea deseurilor de bere

Duminica, 24 Februarie 2013, ora 12:00
2201 citiri
Energie obtinuta din reciclarea deseurilor de bere

Uneori energia secundara apare de unde nu te astepti. Asa se petrec lucrurile la Alaska Beer Company, unde s-a constatat ca deseurile rezultate din fabricarea berii au un insemnat continut energetic, nevalorificat pana in prezent decat partial, ca hrana pentru unele pasari si animale.

Deseurile rezulta insa in cantitate mare, dupa prelucrarea hameiului si a altor ingrediente. Necesarul pentru sectorul zootehnic este mult sub disponibilul fabricilor, care stocheaza aceste materiale, sub forma de halde.

Este de mentionat ca, in intreg sud-estul Alaskai, exista numai 37 de ferme zootehnice, capabile sa preia o mica parte din aceste deseuri, noteaza portalul Mixstuff.

Volumul celor nefolosite a cunoscut insa o inmultire substantiala dupa 1995, urmare cresterii productiei de bere. Faptul nu este specific zonei. Asa cum se stie, consumul de bere a inregistrat o sporire aproape in intreaga lume. Investitorii si-au dezvoltat imediat capacitatile de productie, ceea ce a creat noi excedente de deseuri.

Citeste mai multe despre Energie obtinuta din reciclarea deseurilor de bere pe Ziare.com

#energie deseuri bere, #deseuri bere hrana animale, #energie alternativa bere , #Energie alternativa