Miscari pe piata de energie eoliana: Doi investitori francezi si cehi intra in Romania

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 16:11
3778 citiri
Miscari pe piata de energie eoliana: Doi investitori francezi si cehi intra in Romania

Doua fonduri de investitii din Franta si Cehia au achizitionat de la compania cipriota EP Global Energy 80% dintr-un parc eolian de 80 de MW din judetul Constanta.

Astfel, fondul Marguerite, cu sedii la Paris si Luxemburg, va detine 50% din parcul eolian, iar firma ceha EnerCap Power va avea o participatie de 30%, iar diferenta a ramas in portofoliul EP Global Energy, potrivit unui comunicat al firmei de avocatura Salans, care a asistat cele doua fonduri de investitii in derularea tranzactiei, anunta Mediafax.

Parcul eolian va fi construit intre localitatile Chirnogeni si Independenta si va fi dotat cu turbine produse de compnaia Nordex. Operatiunile comerciale ar urma sa inceapa in prima parte a anului 2014.

Marguerite si EnerCap Power au finantat achizitia proiectului de productie a electricitatii in turbine eoliene cu credite de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Erste Group Bank, ING Bank si UniCredit Bank Austria.

Fondul Marguerite a fost infiintat de institutiile financiare Caisse des Depots et Consignations, Cassa Depositi e Prestiti, Banca Europeana pentru Investitii, Instituto de Credito Oficial, KfW si PKO Bank Polski.

EnerCap Capital Partners (EnerCap) a fost infiintat in 2007 si este specializat in investitii private in proiecte de energie regenerabila in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est. EnerCap administreaza un portofoliu de investitii care cuprinde peste 350 MW in eoliene si panouri solare in regiune.

Firma EP Global Energy este specializata in dezvoltarea de proiecte in sectorul energiilor regenerabile si face parte din grupul de firme Paraskevaides Group of Companies.

Nou parc eolian de mari dimensiuni, pus pe picioare printr-un parteneriat româno-danez. La ce costuri se va ridica proiectul și unde va fi amplasat
Nou parc eolian de mari dimensiuni, pus pe picioare printr-un parteneriat româno-danez. La ce costuri se va ridica proiectul și unde va fi amplasat
Eurowind Energy, dezvoltator şi operator de proiecte eoliene, solare şi hibride, a semnat cu Banca Comercială Română SA (BCR) şi Erste Group Bank AG o facilitate de credit în valoare de...
#energie eoliana Romania, #parc eolian Romania, #fonduri investitii energie regenerabila Romania, #energie alternativa Romania , #Energie alternativa