Solar Power Energy Ro construieste parc solar de 66 de milioane de lei, in Teleorman

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 12:28
3866 citiri
Solar Power Energy Ro construieste parc solar de 66 de milioane de lei, in Teleorman

Societatea Solar Power Energy Ro a lansat proiectul "Obtinerea de energie electrica din surse regenerabile de energie - Parcul solar Mavrodin", valoarea totala ridicandu-se la peste 66,4 milioane lei, fara TVA, au declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, reprezentantii companiei.

"In anul 2010 s-a depus cererea de finantare si in martie 2012 am primit scrisoarea de comunicare a aprobarii dupa care anul acesta in luna martie a durat ceva procedura de depunere a documentelor. La data aplicarii valoarea estimata a studiului de fezabilitate de 66,4 milioane lei, fara TVA, si se merge pe un procent de 70% cofinantare reprezentand 46,4 milioane lei. Capacitatea instalata pe care am proiectat-o este de 4,43 MW.

Exista acordurile tehnice din partea operatorului de retea, din partea ANRE, pentru aceasta putere instalata. Suprafata pe care ridicam centrala va fi de maximum 12,6 hectare, teren care se afla in proprietatea societatii. Estimam o durata de exploatare de 25 ani, iar la finalul acestei perioade, centrala poate sa aiba un randament de 80%", a declarat Gabriel Neagu, project manager pentru proiect.

Obiectivul general al proiectului il constituie construirea unei centrale solare in judetul Teleorman, in Nenciulesti, pe o durata de 17 luni, si va fi implementat din 22 mai 2013. Parcul fotovoltaic va avea o cantitate de energie electrica de cel putin 6GWh/an. Un alt obiectiv al proiectului il reprezinta injectarea acestei energii electrice in linia aeriana de 20 kV care trece prin apropierea terenului.

Reprezentantii companiei spera sa recupereze investitia in cel mult 15 ani.

Proiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Investitii pentru viitorul dumneavostra".

#parc solar Teleorman, #constructie parc solar , #Energie alternativa