De ce s-ar putea scumpi energia electrica?

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 13:46
1509 citiri
De ce s-ar putea scumpi energia electrica?

Directorul Centralei Nuclearo-Electrice Cernavoda, Ionel Bucur, a declarat miercuri ca, daca vor fi cerute si se vor face investitii majore in masuri suplimentare de securitate la centrala nucleara, atunci energia electrica se va scumpi, intrucat vor trebui recuperate investitiile facute, potrivit Newsin. 

De asemenea, Bucur a spus ca Centrala de la Cernavoda are capabilitatea sa raspunda unor evenimente externe de genul celor din Japonia.

"Aici nu se pune problema de tsunami, ci doar de inundatii. De altfel, centrala se afla la 60 km de orasul Constanta si la 15 metri fata de nivelul marii", a afirmat Bucur, in cadrul unei conferinte de presa la Cernavoda.

Seful centralei nucleare a dat totodata doua exemple, subliniind ca stabilitatea centralei a fost deja verificata: vijelia din aprilie 2008, "cand am fost rupti de sistem", si la 19 decembrie 2009, cand Unitatea 1 a alimentat Dobrogea o zi intreaga la jumatate de capacitate.

"Nu trebuie sa ne ingrijoram ca la Cernavoda avem probleme de securitate nucleara, nu sunt probleme in aceasta privinta.

Centrala este intre primele de tip CANDU din lume. Are instalatii robuste, personal bine pregatit si rezultate bune la evaluari", a precizat seful de la Cernavoda. 

#centrala, #japonia, #energie electrica, #pret energie, #centrala nucleara , #Energie electrica