Enel Romania va investi in urmatorii cinci ani circa 540 de milioane de euro

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 17:00
2203 citiri
Enel Romania va investi in urmatorii cinci ani circa 540 de milioane de euro

Enel Romania are in plan investitii de 540 milioane de euro in urmatorii cinci ani, a anuntat, miercuri, Luca D'Agnese, country manager al companiei, intr-o conferinta de presa.

Prioritatile si investitiile companiei in perioada 2013 - 2017 se vor concentra pe trei mari directii de actiune: continuarea programului de eficienta ce a fost implementat accelerat in 2012, pregatirea pentru liberalizarea pietei, care va avea loc odata cu aplicarea noii legi a energiei, si implementarea de noi tehnologii.

"Acum, mixul nostru de clienti pe piata libera este alcatuit din clienti companii medii si mari, in timp ce in 2013 si 2014 ne asteptam la o migrare semnificativa si a clientilor mai mici spre piata libera, ceea ce va insemna ca numarul de clienti actuali de pe piata libera va creste in perioada urmatoare de la nivelul actual la mai multe zeci de mii. Ne asteptam ca in 2017 liberalizarea sa ajunga si la segmentul rezidential, ceea ce inseamna ca numarul de clienti va creste la sfarsitul acestei perioade. Ne asteptam la o crestere in 2017 la jumatate de milion, iar in perioada de dupa ne asteptam la o crestere si mai mare, deci si mai multe milioane", a spus acesta.

In ceea ce priveste cea de-a treia directie de actiune, respectiv implementarea de noi tehnologii, D'Agnese a precizat ca in anii trecuti compania s-a concentrat pe programul de implementare a tehnologiei de control la distanta, iar in viitor se va concentra pe contoarele inteligente.

"Ne asteptam sa implementam aceasta tehnologie pana in 2017 la circa 40% din baza noastra de clienti, ceea ce ne va permite ca aproximativ 80% din energia totala pe care o livram sa fie acoperita cu aceasta tehnologie, si asta pentru ca in momentul de fata marii clienti, companiile, sunt deja deserviti cu aceasta tehnologie. Toate acestea ne vor conduce la investitii in urmatorii cinci ani de circa 540 milioane de euro si, bineinteles, un nivel de un pic peste 100 de milioane de euro pe an", a adaugat seful Enel Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii Enel, #prioritati Enel, #Luca DAgnese Enel, #clienti Enel , #Energie electrica