Energia electrica nu se mai scumpeste in ianuarie

Marti, 31 Decembrie 2013, ora 16:15
2013 citiri
Energia electrica nu se mai scumpeste in ianuarie

Comitetul de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis mentinerea tarifelor reglementate aplicate clientilor casnici si a celor asimilati, care nu si-au exercitat dreptul de eligibilitate, potrivit unui comunicat al ANRE.

"Decizia a fost luata pe baza rezultatelor analizei efectuate conform prevederilor Metodologiei de stabilire a preturilor si tarifelor la clientii finali care nu uzeaza de dreptul de eligibilitate, aprobata prin Ordinul ANRE nr. 82/20.11.2013, metodologie care asigura cadrul legislativ secundar de calculare a preturilor si tarifelor practicate de furnizorii de ultima instanta (FUI) catre clientii finali care nu au uzat de dreptul de eligibilitate", se arata intr-un comunicat al ANRE.

Reprezentantii ANRE mentioneaza ca, avand in vedere prevederile Metodologiei de stabilire a preturilor pentru energia electrica vanduta de producatori pe baza de contracte reglementate si a cantitatilor de energie electrica din contractele reglementate incheiate de producatori cu furnizorii de ultima instanta aprobata prin Ordinul ANRE nr. 83/2013, 'necesarul de consum pe contracte reglementate va fi achizitionat de la SC Hidroelectrica SA si SN Nuclearelectrica SA, astfel incat sa se asigure preturi rezonabile la energia electrica vanduta clientilor casnici'.

Cu alte cuvinte, populatia va primi mai multa energie ieftina hidro si nucleara, in cazul in care alte componente ale pretului vor fi majorate, astfel incat pretul final sa ramana acelasi.

#pret energie, #energie electrica, #energie ANRE , #Energie electrica