Exporturile de energie nu sunt intrerupte, ci doar limitate, in orele de varf

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 16:44
1444 citiri
Exporturile de energie nu sunt intrerupte, ci doar limitate, in orele de varf

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Iulius Dan Plaveti a afirmat miercuri, la Palatul Victoria, ca exporturile de energie nu sunt intrerupte, ci doar limitate, in orele de varf, si nu exista riscul sistarii energiei electrice catre consumatori.

"Presedintele ANRE a prezentat premierului o informare referitoare la situatia exporturilor de energie. Acesta a aratat ca exporturile nu sunt intrerupte, ci doar limitate, in orele de varf, si nu exista riscul sistarii energiei electrice catre consumatorii casnici sau industriali", se precizeaza intr-un comunicat remis NewsIn.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a avut miercuri o intalnire de lucru cu ministrii Finantelor, Economiei, Justitiei si cu presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Iulius Dan Plaveti.

Guvernul a adoptat in sedinta de marti hotararea prin care exporturile de energie pot fi sistate. Hotararea de Guvern privind adoptarea unor masuri de siguranta pe piata de energie electrica prevede ca "in perioada 16 februarie - 15 martie 2012, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A., in calitate de operatorul de transport si de sistem, poate sa limiteze sau sa sisteze livrarile de energie electrica la export prin limitarea capacitatilor de interconexiune conform unei proceduri avizate de ANRE".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energie electrica romania 2012, #export energie electrica romania, #stopare export energie electrica , #Energie electrica