Infiintarea complexului energetic Oltenia aduce la buget 80 milioane de euro anual

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 16:21
1773 citiri
Infiintarea complexului energetic Oltenia aduce la buget 80 milioane de euro anual

Infiintarea Complexului Energetic Oltenia va genera economii anuale de 80 mil.euro,datorate numai actului administrativ de infiintare, prin programarea optima in functionare a tuturor blocurilor energetice, reducerea costului de productie a carbunelui si prin reducerea cheltuielilor, potrivit NewsIn.

Totodata, prin infiintarea Complexului Energetic Oltenia, se estimeaza ca, in cazul unei listari la bursa, prin emisiune de actiuni noi, se va obtine un capital important in vederea finantarii programelor de investitii privind retehnologizarea echipamentelor cat si a conformarii pe linie de mediu. in plus, productivitatea in activitatea de minerit si energie se va majora cu minim 30%, potrivit unui document elaborat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

De asemenea, prin infiintarea complexurilor energetice Oltenia si Hunedoara, decisa miercuri de Guvern, costurile de productie a energiei se vor diminua.

In ceea ce priveste avantajele infiintarii Complexului Energetic Hunedoara, noua companie va opera integrat si va deveni un actor principal regional, prin valorificarea potentialului Romaniei in domeniul huilei si va avea acces la credite cu conditii mai bune, avand in vederea marimea companiei, se arata in document. in plus, noua companie va putea moderniza facilitatile de productie si distributie.

Guvernul a decis miercuri reorganizarea sistemului energetic prin infiintarea a doua noi companii in sectorul de carbune.

Complexul Energetic Oltenia se infiinteaza prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), a Complexului Energetic Turceni, Complexul Energetic Craiova si Complexul Energetic Rovinari. Obiectul principal de activitate a noului complex este producerea si furnizarea energiei electrice si termice si exploatarea minelor si carierelor de lignit.

Complexul Energetic Hunedoara se formeaza prin fuziunea societatilor Electrocentrale Deva si Electrocentrale Paroseni. Obiectul principal de activitate al noului complex este producerea si furnizarea energiei electrice si termice si exploatarea minelor de huila. Complexul Energetic Hunedoara va participa la licitatia ce va fi organizata pentru achizitionarea activelor viabile din Compania Nationala a Huilei. E vorba despre minele Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan, Unitatea de Exploatare si Preparare a Carbunelui, Statia Miniera de Salvare si partea administrativa a CNH.

In prezent, in Romania nu exista companii de electricitate pe baza de huila si pe baza de lignit care sa fie suficient de mari pentru a putea sa participe in proiecte regionale si internationale, in beneficiul pietei din Romania; rezultatele analizelor efectuate arata ca doua companii de aceasta marime vor permite dezvoltarea cu succes a acestor tipuri de proiecte.

Câciu vs. Burduja. Miniștrii se contrează pe schema de investiții pentru energie regenerabilă: ”Să nu fie plătită de populație”
Câciu vs. Burduja. Miniștrii se contrează pe schema de investiții pentru energie regenerabilă: ”Să nu fie plătită de populație”
Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a criticat marți, 26 martie, schema de susținere a energiei regenerabile prin Contracte pentru Diferență (CfD). Într-un...
#energie electrica, #complex energetic oltenia, #companii energetice, #blocuri energetice, #productie carbune , #Energie electrica