Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nuclearelectrica va plati aproape 120 de milioane de dolari companiei General Electric pentru intretinerea Unitatilor 1 si 2 de la Cernavoda

Nuclearelectrica va plati aproape 120 de milioane de dolari companiei General Electric pentru intretinerea Unitatilor 1 si 2 de la Cernavoda


Nuclearelectrica a incheiat cu compania General Electric Global Services GmbH/GE Global Parts & Products GmbH un acord cadru pentru intretinerea si reparatiile unor componente ale Unitatilor 1 si 2 CNE Cernavoda, in valoare de aproape 120 milioane de dolari, potrivit unui raport remis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Acordul are o durata de opt ani.

"Societatea Nationala Nuclearelectrica SA (SNN) informeaza actionarii si investitorii asupra incheierii unui acord cadru cu o durata de 8 ani cu General Electric Global Services GmbH/GE Global Parts & Products GmbH, al carui obiect este prestarea de servicii complete de intretinere si reparatii pentru turbina, generatorul electric, ventilele, sistemele auxiliare aferente de la Unitatile 1 si 2 CNE Cernavoda, in valoare de 119.983.937,22 USD, valoare care depaseste 10% din
cifra de afaceri neta a companiei, la nivelul situatiilor financiare anuale aferente anului 2018, motiv pentru care, in conformitate cu prevederile art. 234 litera i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, SNN are obligatia de a raporta astfel de contracte", se mentioneaza in document.

Nuclearelectrica se afla sub autoritatea Ministerului Energiei, statul detinand 82,4959% din actiuni, Fondul Proprietatea - 9,0903% si alti actionari - 8,4138%, dupa listarea la bursa a companiei in 2013.

Principalele domenii de activitate ale SNN se axeaza pe producerea de energie electrica, termica si de combustibil nuclear.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1951 ori
Citeste mai multe desprereactor Cernavoda General Electric