Strategia energetica a Romaniei va fi dezbatuta la PRIA Energy Conference pe 25 aprilie

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 18:09
4860 citiri
Strategia energetica a Romaniei va fi dezbatuta la PRIA Energy Conference pe 25 aprilie

PRIAevents organizeaza conferinta PRIA Energy - unul dintre cele mai complexe evenimente din Romania, dedicat sectorului energetic, care va avea loc in 25 aprilie, la hotel InterContinental, sala Ronda.

Evenimentul reuneste cei mai importanti leaderi din energie, consultanti, avocati, investori, bancheri si reprezentanti ai mass mediei.

Intr-o economie din ce in ce mai globalizata, strategia energetica a unei tari se realizeaza in contextul evolutiilor si schimbarilor care au loc pe plan mondial. Romania dispune de o gama diversificata, dar redusa cantitativ de resurse de energie primara: titei, gaze naturale, carbune, minereu de uraniu, precum si un potential valorificabil de resurse regenerabile relativ modest.

Unul dintre elementele prioritare ale strategiei energetice il constituie imbunatatirea eficientei energetice, dar si strategii privind hidroenergia, petrolul si gazele si energia nucleara.

In cadrul conferintei PRIA Energy veti beneficia de aflarea noutatilor in domeniul energetic, analize la un nivel inalt, interconectarea dintre activitati, noi tehnologii, evolutii, inovatii si oportunitati de investitii.

Conferinta Pria Energy va gazdui lideri si vizionari din industria energetica, autoritati, comunitatea stiintifica si sectorul privat, precum si lideri comunitari, care vor discuta politici in curs de dezvoltare, probleme si progrese tehnologice care au impact asupra resurselor energetice mondiale; solutii inovatoare strategice si tendinte in industria energetica, precum si oportunitati concepute pentru a crea un viitor durabil prin intermediul si gestionarea mediului. Totodata se vor dezbate subiecte referitoare la dezvoltarea acestor interactiuni complexe, care redefinesc viitorul energiei la nivel mondial.

Lectorii care au fost invitati sunt:

  • Toma Florin PETCU - Ministrul Energiei;
  • Andrei MAIOREANU - Secretar de Stat, Ministerul Energiei;
  • Sorin GAL - Director General, ANRM;
  • Ovidiu AGLICERU - Presedinte Directorat, Hidroelectrica;
  • Niculae HAVRILET - Presedinte, ANRE;
  • Daniela LULACHE - Director General, Nuclearelectrica;
  • Corneliu BODEA - Presedinte, Centrul Roman al Energiei;
  • Dragos ZACHIA - Presedinte Consiliul de Supraveghere, Transelectrica;
  • Silvia VLASCEANU - Director General, ACUE;
  • Liviu NISTORAN - Director General, Televoice Grup (Evolio).

Printre temele care vor fi abordate se vor regasi:

  • Cum ar trebui sa arate Strategia Energetica a Romaniei valabila pentru 2017-2030;
  • Ce alegem - securitate energetica sau independenta energetica?;
  • Securitatea energetica a Romaniei, intre dezvoltarea pietelor de energie si provocarile geopolitice regionale si globale;
  • Strategia UE de Securitate Energetica (2014) si cum se raporteaza Romania la aceasta? Dar la procesul de formare a Uniunii Energetice? Cum putem negocia mai bine? Romania participa activ la elaborarea obiectivelor europene de diplomatie energetica?;
  • Hidroenergia, petrolul si gazele si energia nucleara -elemente prioritare ale strategiei energetice?;
  • Guvernanta corporativa in cadrul companiilor de stat. Cum crestem astfel performanta si valoarea companiilor de stat? Eficienta sistemelor de management la stat;
  • Listarea companiilor din sectorul energetic, despre experienta companiilor deja listate;
  • Infiintarea unui fond suveran de dezvoltare si investitii prevazut in Programul de guvernare 2017-2020;
  • Se poate realiza cresterea ponderii energiei electrice in mixul energetic, cresterea ponderii surselor regenerabile de energie si a masurilor de eficienta energetica? dar cresterea ponderii productiei descentralizate de electricitate?;
  • Care sunt tendintele ultimilor ani in energia romaneasca: productie, consum, import/export?;
  • Transformarea sistemului energetic si tendinte de viitor: tehnologia, politicile climatice, geopolitica, energiile regenerabile;
  • Reducerea emisiilor de carbon. Cresterea energiei electrice in structura consumului total de energie. Cum se pot integra sursele variabile de energie regenerabila in sistemului electroenergetic? Cresterea eficientei energetice. Cum evoluam catre catre retele inteligente?

Vei avea ocazia sa ii intalnesti pe cei mai importanti oameni din domeniu, sa participi la un eveniment interactiv, deosebit, astfel incat la finalul evenimentului sa avem trasate idei, solutii si propuneri.

Nu in ultimul rand, profita de aceasta ocazie pentru a face networking si a intalni viitori parteneri sau pentru a mentine legatura cu partenerii actuali!

Conferinta PRIA Energy face parte din seria PRIAevents - conferinte ce aduc in atentie, de fiecare data, cele mai importante si mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu si beneficiaza de o prezenta mare a participantilor si a mass - mediei.

Cu o experienta de peste 12 ani in organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscuta pentru pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Parteneri principali ai evenimentului sunt Hidroelectrica, Federatia Asociatiilor Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE), Asociatia Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER), Centrul Roman al Energiei (CRE), Econet Romania, Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, Camera de Comert si Industrie Romano-Olandeza, Camera de Comert si Industrie Romano-Britanica, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Camera de Comert si Industrie Romania-Israel, Cogen Romania, Romanian Institute for Energy Development Studies (IRE) si EFdeN.

Parteneri media ai conferintei sunt Agerpres, Transilvania Business, Nine O'Clock, Energetica, Energy Center, Tehnica Instalatiilor, InfoEST, Actmedia, 9AM, Jurnalul de Afaceri si The Romania Journal, Ziare.com, Business 24, Tehnic Media si InstalNews.ro.

Mai multe detalii, agenda evenimentului PRIA Energy si modalitati de inscriere pentru participare puteti gasi pe http://priaevents.ro/pria-energy-2017/

Despre PRIAevents

PRIAevents - expertii tai in evenimente! Noi aducem informatii de ultima ora si trend-uri in business prin intermediul conferintelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienta de peste 12 ani in organizarea evenimentelor premium pentru fiecare sector de business.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati: raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

#PRIA Energy Conference 2017 , #Energie electrica