Enel investeste 166 mil. de euro in trei parcuri eoliene in Brazilia

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 16:37
2274 citiri
Enel investeste 166 mil. de euro in trei parcuri eoliene in Brazilia

Enel Green Power (EGP) investeste 166 milioane de euro in contructia a trei parcuri eoliene in Bahia, Brazilia, cu o capacitate totala de 90 MW si care vor genera aproximativ 400 GWh pe an.

Generatoarele eoliene pot astfel functiona pana la echivalentul a 4.000 ore pe an, cu mult peste media europeana.

EGP a castigat o licitatie publica pentru obtinerea a trei contracte pe termen lung pentru vanzarea de energie eoliena provenita de la centrale noi. In cadrul licitatiei, EGP a castigat si dreptul de a semna un contract pe 20 de ani pentru vanzarea energiei produse de cele trei parcuri, prin Agentia guvernamentala braziliana CCEE (Camera pentru Comercializarea Energiei Electrice), la un pret indexat 100% cu inflatia braziliana.

Brazilia este unul dintre liderii mondiali in domeniul producerii de energie din surse regenerabile, gratie unei capacitati regenerabile instalate de aproximativ 93.000 MW, reprezentand 85% din capacitatea instalata totala a tarii.

In America Latina, Enel Green Power detine centrale operationale pentru energie regenerabila in Mexic, Costa Rica, Guatemala, Panama, Chile si Brazilia, avand o capacitate instalata totala de 831 MW. In sectorul eolian, pe langa cele trei proiecte din Brazilia, cu o capacitate instalata totala de 90 MW, compania mai detine 24 MW in Costa Rica si 74 MW in Mexic. In Chile, compania coordoneaza lucrari de explorare la mai multe concesiuni, cu o capacitate potentiala de peste 100 MW.

Enel Green Power este o companie parte a Grupului Enel, dedicata dezvoltarii energiei regenerabile la nivel international, activand in Europa si America.

Compania are o capacitate instalata de peste 7.600 MW, care provine dintr-un mix de surse precum energia eoliana, solara, hidroelectrica, geotermala si biomasa. In prezent, EGP detine aproximativ 700 de centrale operationale in 16 tari din Europa si America.

#Enel Green Energy Brazilia, #parcuri eoliene Enel, #energie eoliana Enel , #Energie eoliana