GE: Contract de 30 milioane dolari pentru un nou parc eolian in Romania

Luni, 04 Februarie 2013, ora 12:17
3480 citiri
GE: Contract de 30 milioane dolari pentru un nou parc eolian in Romania

GE a livrat echipamente si contracte de service in valoare totala de aproape 30 milioane USD, pentru proiectul eolian din Cerna, din judetul Tulcea.

"Romania are un potential imens de dezvoltare a energiei eoliene," a declarat Mario Costariol, directorul companiei Energia Verde Ventuno, care a dezvoltat proiectul de tip greenfield. "Sectorul energiei eoliene va putea crea locuri de munca si va contribui la stimularea economiei in special in zonele rurale mai sarace ale tarii", a mai spus Costariol, in cadrul conferintei comerciale EWEA din Viena, Austria.

Pe langa furnizarea, instalarea si punerea in functiune a turbinelor eoliene pentru Bester Generation, in calitate de contractant pentru inginerie, achizitie si constructie (EPC) pentru proiect, GE a incheiat un contract de service complet pe termen de 10 ani care va asigura functionarea parcului eolian Cerna.

Contractul de service include o garantie de disponibilitate pe baza de productie realizata pentru client, precum si sistemul unic de monitorizare a a parametrilor de functionare si PulsePOINT, software-ul avansat de detectare a functionarii in afara parametrilor proiectati .

Proiectul, cu o capacitate de 17,5 megawati (MW), este detinut de Energia Verde Ventuno, o companie romaneasca infiintata in acest scop, si va produce suficienta energie curata pentru a alimenta aproximativ 7.000 de locuinte romanesti in momentul intrarii sale in functiune, pe parcursul acestui an.

Proiectul este co-finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice, subliniind importanta strategica a productiei de energie curata in regiune. Finantarea pentru construirea parcului eolian a fost asigurata de catre o importanta banca comerciala europeana si de catre Quercus Assets Selection.

#GE investitie parc eolian, #parc eolian GE, #energie eoliana Romania , #Energie eoliana