Germanii de la REpower Systems profita de potentialul eolian al Romaniei

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 12:17
2498 citiri
Germanii de la REpower Systems profita de potentialul eolian al Romaniei

Compania germana REpower Systems, filiala a Suzlon Group, va livra opt turbine eoliene in Romania, printr-un contract cu P.E. DEUS EX S.R.L., o firma romaneasca ce apartine WSB International.

Acestea sunt destinate parcului eolian de la Margineni, care urmeaza sa fie pus in functiune pana in toamna lui 2013.

Pe langa acest contract, REpower Systems este deja prezenta pe piata romaneasca prin compania infiintata la Bucuresti, Repower Systems DTE Romania SRL, anunta Business Line.

"Suntem bucurosi sa lucram cu WSB International ca partener cu experienta pentru a implementa primul nostru proiect in Romania. Piata romaneasca are un potential imens de care vrem sa profitam", a declarat Jan Gasche, directorul Repower Systems DTE Romania SRL.

Turbinele REpower pentru parcul de la Margineni sunt de tip 3.2M114, cu o capacitate de 3,2 MW si un rotor de 114 m in diametru.

REpower a implementat deja mai multe proiecte in Polonia si Republica Ceha, alaturi de compania mama, WSB Neue Energien.

Perspectivele Romaniei pe piata energiei regenerabila

Romania s-a mentinut pe locul 13 in topul celor mai atractive tari pentru investitii in sectorul energiilor regenerabile, potrivit unui studiu Ernst & Young care arata ca dezvoltarea viitoare a acestei industrii depinde de "actiune imediata" pentru stimularea investitiilor pe termen lung.

Cat de atractiva este Romania pentru investitiile in sectorul energiilor regenerabile

In acest context, guvernul a elaborat o ordonanta de urgenta privind modificarea legii energiei si gazelor, prin care vizeaza clarificarea si urgentarea contractarii si finantarii pentru proiectele de energie regenerabila.

Mai putina birocratie pentru finantarea proiectelor de energie regenerabila

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ferma eoliana Romania, #parc eolian Margineni, #achizitie turbine eoliene, #industrie energie regenerabila Romania , #Energie eoliana