Iberdrola ar putea investi 1,7 mil euro intr-un parc eolian in Constanta

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 12:55
1784 citiri
Iberdrola ar putea investi 1,7 mil euro intr-un parc eolian in Constanta

Grupul spaniol Iberdrola, unul dintre cei mai mari jucatori in privinta proiectelor de energie eoliana, negociaza contractul de racordarea la reteaua de electricitate a unui proiect de productie energie din surse eoliene de 600MW, pe care vrea sa il construiasca incepand cu 2011 in judetul Constanta, transmite NewsIn.

"Speram sa incepem constructia acestei ferme eoliene in 2011, iar in 2012 sa avem deja montate o parte din turbinele eoliene. In trei-patru ani de la demararea constructiei, speram ca proiectul sa fie gata", a declarat marti directorul general al Iberdrola Renovables Romania.

De asemenea, acesta a precizat ca anul viitor compania instala 40 de turbine eoliene Gamesa de cate 2 MW in cadrul parcului eolian de 80 MW pe care Iberdrola il dezvolta in localitatea Mihai Viteazu din judetul Constanta.

"Avem o intarziere de un an. In toamna vom incepe lucrarile de infrastructura, astfel incat anul viitor toate cele 40 de turbine sa fie instalate", a precizat Goicea.

Construirea unui MW din surse eoliene presupune costuri de 1,7 milioane euro, astfel incat investitia in parcul eolian de la Mihai Viteazu s-ar putea ridica la 120 milioane euro, a mentionat seful Iberdrola Renovables Romania.

Totodata, Iberdrola intentioneaza anul viitor sa incerce sa obtina avizele tehnic pentru racordarea a inca 900 MW instalati in turbine eoliene, tot in judetul Constanta.

#iberdrola, #parc, #eolian, #constanta , #Energie eoliana