Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Revolutie in industria eoliana: Palete din material textil ar putea reduce costurile cu pana la 40%

Revolutie in industria eoliana: Palete din material textil ar putea reduce costurile cu pana la 40%


Un nou tip de paleta pentru turbinele eoliene, fabricata din material textil, ar putea revolutiona industria eoliana la nivel mondial, reducand costurile de fabricare si instalare cu pana la 40%.

"Tesem o paleta eoliana avansata care ar putea reprezenta pentru noi viitorul energiei curate," declara Wendy Lin, inginer GE si lider al proiectului cu o durata de trei ani pe care Agentia pentru Proiecte de Cercetare Avansata a guvernului (ARPA-E) il sustine cu 5,6 milioane USD.

Materiale textile de inalta tehnologie, pe baza de fibra de sticla, vor stimula dezvoltarea unor turbine mai mari, mai usoare care sa poata capta mai multa energie eoliana la viteze mai mici ale vantului, sustine Lin.

Cu tehnologia actuala, productia turbinelor cu rotoare avand diametrul mai mare de 120 de metri (aproape 400 de picioare) este dificila din cauza limitarilor de proiectare, fabricare, asamblare si transport. Noua tehnologie pe baza de materiale textile ar elimina toate aceste bariere, sustin reprezentantii GE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2423 ori