Romania, o superputere eoliana?

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 20:46
1527 citiri
Romania, o superputere eoliana?

Romania este una din marile puteri ale Europei in materie de energie eoliana, insa legislatia trebuie modificata, a declarat luni presedintele Universitatii Ecologice Bucuresti, Mircea Dutu. 

"Romania ramane una din marile puteri ale energiei eoliene in Europa, lider in Balcani, ca urmare a faptului ca din punct de vedere geografico-fizic, prezinta o serie de avantaje, in sensul ca regimul vanturilor favorizeaza instalarea acestor parcuri eoliene, producatoare de energie electrica, in contextul in care asistam la o criza energetica deosebita in privinta combustibililor fosili.

Cele mai cautate zone din Romania pentru instalarea de parcuri eoliene este fara indoiala ca Dobrogea si sudul Moldovei, dar sunt si alte zone care pot in viitor sa fie exploatate din aceasta perspectiva", a spus acesta la Rfi.

Mircea Dutu a declarat ca nu exista investitii romanesti in acest domeniu din cauza ca investitorii nu au experienta si banii necesari.

"Pentru ca spre deosebire de alte sectoare energetice, cel al eolienelor presupune o anumita specializare, investitii de un anumit volum si chiar o experienta noua, pe care, din pacate, investitorii nostri nu au dobandit-o pana acum.

In plus, este vorba si de o concurenta care se desfasoara la nivel mondial si pentru a patrunde pe o asemenea piata, trebuie sa ai o anumita pozitie si o anumita specializare", a mai precizat acesta.

Citeste continuarea pe ziare.com

Câciu vs. Burduja. Miniștrii se contrează pe schema de investiții pentru energie regenerabilă: ”Să nu fie plătită de populație”
Câciu vs. Burduja. Miniștrii se contrează pe schema de investiții pentru energie regenerabilă: ”Să nu fie plătită de populație”
Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a criticat marți, 26 martie, schema de susținere a energiei regenerabile prin Contracte pentru Diferență (CfD). Într-un...
#energie, #energie eoliana, #energie electrica, #investitii energie, #parcuri eoliene , #Energie eoliana