Transelectrica pune in functiune o noua statie de transport in Tulcea

Luni, 07 Mai 2012, ora 12:01
1646 citiri
Transelectrica pune in functiune o noua statie de transport in Tulcea

Transelectrica a pus in functiune, pe 3 mai, cea de-a 80-a statie de transport 400/110 kv Rahman, judetul Tulcea, avand ca obiectiv principal evacuarea energiei electrice regenerabile din centralele eoliene, a anuntat luni compania.

"In statia 400/110 kv Rahman vor fi racordati la Reteaua Electrica de Transport 700 MW, din care 200MW prin centralele eoliene Alpha Wind + CAS Regenerabile (detinute de compania Verbund, cel mai mare producator si transportator de energie electrica din Austria) si prin Beta Wind si Land Power", se arata in comunicat.

In prima faza se va pune sub presiune primul transformator de 250 MWA pentru racordarea centralelor eolienelor detinute de compania Verbund.

"Tara noastra are cel mai mare potential eolian din Sud-Estul Europei, acesta fiind si motivul pentru care mai mult de jumatate dintre investitorii care se interseaza de oportunitati in Romania se indreapta catre sectorul energetic, in special spre productia de energia eoliana. Investitiile in infrastructura de transport sunt o prioritate pentru compania noastra in vederea conectarii in siguranta a proiectelor de energie regenerabila " a declarat Octavian Lohan, director general al Transelectrica.

#Transelectrica statii transport, #Transelectrica statie transport Tulcea, #Transelectrica energie eoliana , #Energie eoliana