Unicredit Leasing, finantare de 19 milioane euro pentru proiecte de energie eoliana

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 14:02
2135 citiri
Unicredit Leasing, finantare de 19 milioane euro pentru proiecte de energie eoliana

Unicredit Leasing finanteaza doua proiecte de energie eoliana cu aproape 19 milioane euro, unul dintre acestea dezvoltat de compania Holrom, iar celalalt de Energy Rose, valoarea totala a celor doua proiecte ridicandu-se la circa 31 mil. euro, au declarat miercuri reprezentantii Unicredit Leasing, citati de NewsIn.

"Proiectul dezvoltat de compania Holrom are o valoare totala de 21 milioane euro, din care Unicredit Leasing a finantat 11 milioane euro, iar proiectul dezvoltat de compania Energy Rose are o valoare toata de 10 milioane euro, din care Unicredit Leasing a finantat aproape 8 milioane euro euro", au precizat reprezentantii companiei de leasing.

Contractul incheiat cu compania Holrom are o durata de 10 ani, iar cel incheiat cu compania Energy Rose de 15 ani. "La finalul perioadei, echipamentele vor reveni clientilor", au precizat reprezentantii Unicredit Leasing.

"Am ales doua proiecte mai mici, fiind o abordare prudenta din partea companiei. Dorim sa ne diversificam portofoliul, sa finantam in continuare proiecte de energie regenerabila, dar si din sectoarele agricol si medical", a declarat miercuri directorul general al Unicredit Leasing, Antoaneta Curteanu.

Reprezentantii Unicredit Leasing au mentionat ca doresc sa mai finanteze doua proiecte de acest gen anul acesta, fara sa ofere mai multe detalii.

Din 2005, Holrom a investit in Romania, in proiecte de energie eoliana, prin intermediul Holrom Rinewable Energy. Compania si-a extins parcul eolian cu o capacitate de suplimentara de 12 MW, cu finantare de la Unicredit Leasing.

Compania israeliana Energy Rose investeste in parcuri eoliene din europa Centrala si de Est, in special in Polonia si in Romania. Energy Rose isi lanseaza in prezent parcul eolian din Romania cu finantare de la Unicredit Leasing, obiectivul grupului fiind acela de a ajunge sla o capacitate totala de productie de 250 MW pana in 2016.

#unicredit leasing, #finantare, #proiecte de energie eoliana, #parcuri eoliene in romania , #Energie eoliana