Hawaii devine centru de productie al energiei regenerabile

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 09:20
2239 citiri
Hawaii devine centru de productie al energiei regenerabile

Hawaii nu inseamna doar plaje frumoase si mancaruri exotice, ci si turbine eoliene si masini electrice. Astfel, pe insula Maui din Hawaii s-au pus bazele unui proiect in vederea productiei energiei regenerabile utilizate in retele inteligente.

Maui, a doua insula ca marime din Hawaii, reprezinta centrul de productie de energie regenerabila al zonei, aici dezvoltandu-se doua mari proiecte energetice si numeroase grupuri de cercetatori testand diferite tehnologii de producere a retelelor de energie, scrie fastcoexist.com.

Proiectul "Reteaua Energetica Inteligenta din Maui" in valoare de 14 milioane de dolari, finantat de Departamentul de Energie, numara in prezent 200 de voluntari care lucreaza acolo cu scopul de a incuraja consumul in afara orelor de varf si mentinerea retelei in echilibru.

In acelasi timp, un alt proiect energetic, o investitie SUA-Japonia de 37 milioane de dolari, condus de Hitachi, dar si Organizatia de Dezvoltare a Noii Energii si a Dezvoltarii Tehnologice din Japonia vor sa integreze proiectul Maui de energie regenerabila in productia lor de masini electrice.

Jay Griffin, directorul de proiect al Institutului de Energie Naturala din Hawaii subliniaza ca lucrul de care se tem cel mai mult este ca nu vor avea o rezerva suficienta de energie in cazul in care sursele intermitente nu reusesc sa faca fata cererii de consum si asta deoarece forta vantului nu este constanta, deci nici productia de energie eoliana.

Preturile ridicate ale energiei electrice au incurajat implementarea proiectelor cu panouri solare, capacitatea de productie a energiei prin acest sistem dublandu-se anual din 2005.

Per total, Hawaii are cele mai mari preturi la energie electrica din SUA, locuitorii insulelor platind aproape dublu fata de cei din New York.

Unul dintre obiectivele proiectelor de retele de energie electrica inteligenta este convingerea oamenilor sa foloseasca energia atunci cand este produsa, adica pe timp de noapte. Jay Griffin spera sa promoveze cu succes incarcarea aparatelor electronice si a masinilor electrice pe timp de noapte cand se produce multa energie eoliana.

Reprezentantul Institutului de Energie Naturala a specificat ca in zona exista deja o rata de timp de utilizare, insa isi doreste sa gestioneze consumul mai bine, prin diferite modele tarifare si informand oamenii ca exista momente cand productia de energie regenerabila e redusa.

Nissan si Chevy au ales Hawaii ca piata initiala pentru masinile lor electrice, iar Griffin considera ca este interesant de vazut daca proiectul condus de japonezi poate demonstra valoarea masinilor electrica ca factori de echilibru ai retelei energetice.

#energie eoliana Hawaii, #retea electrica , #Energie neconventionala