Italienii de la Gruppo AB: Piata romaneasca de biogaz este in plina dezvoltare

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 13:40
3473 citiri
Italienii de la Gruppo AB: Piata romaneasca de biogaz este in plina dezvoltare

Angelo Baronchelli, presedinte al Gruppo AB Italia, crede ca piata romaneasca de biogaz are un potential mare de dezvoltare.

"Am ales piata din Romania intrucat credem cu putere ca sectorul de cogenerare pe baza de biogaz se va dezvolta aici intr-un ritm alert. Consideram ca Romania reprezinta unul dintre pilonii principali pentru dezvoltarea afacerii noastre pe viitor, a declarat presedintele AB, cu ocazia participarii la Targul International Indagra 2012.

Potrivit lui Baronchelli, "taxele competitive care incurajeaza energia regenerabila, alaturi de perspectivele stabile oferite de guvern si anticiparea unei cresteri majore a cererii pentru energie la preturi bune, fac din cogenerare o sursa atractiva de venit pentru fermieri, investitori privati, companii de investitii si grupuri de energie".

Vladimir Oprescu, Area Sales Manager Romania la AB, considera ca in tara noastra "domeniul agricol este intr-o continua evolutie", iar compania si-a axat afacerile pana acum pe sectorul de cereale si cel zootehnic, urmand ca pe viitor sa exploreze mai mult sectorul avicol, unde dejectiile sunt mai slabe energetic.

"Folosind tehnologia noastra, o instalatie de 1 MW poate fi aprovizionata din productia unui teren cultivat cu 500 de ha de porumb, in timp de in sectorul zootehnic, pentru a alimentarea unei instalatii de 100 kW cu deseuri animale, este nevoie de 600 bovine sau de 5.000 de porcine adulte. Echipamentele noastre au o productivitate de peste 80%, astfel o instalatie de 1 Mwe produce peste 8000 Mwh/an", a declarat Oprescu in legatura cu potentialul energetic al unor astfel de instalatii.

Grupul italian AB este liderul european in proiectarea si fabricarea instalatiilor si a solutiilor de cogenerare cu gaze naturale, cu biogaz si a celor bazate pe trigenerare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#productie biogaz, #producatori Biogaz Romania, #piata biogaz Romania, #piata biogaz Europa , #Energie neconventionala